Info over de band

Split Seconds is een coverband uit ’t Westland. Met gedreven muzikanten weten ze elk podium onveilig te maken. Ontstaan uit een passie voor muziek zijn de bandleden samen gekomen om met elkaar iets gaafs neer te zetten. Niet alleen covers behoren tot hun uitgebreide repertoire, ook zelf geschreven nummers komen voorbij.
Split Seconds is in verschillende formaties te boeken. Voor kleine optredens boek je de zangeres en de pianist. Mag het wat groter, kies je de optie zangeres, pianist en gitariste. Voor het echte grote werk kies je de volledige band. Akoestisch of elektrisch?? Het kan allemaal.
Split Seconds kan optredens verzorgen op alle soorten feesten. Van een gezellige feestzaal tot een intiemere setting, de band weet overal de juiste sfeer neer te zetten. In overleg kunnen de speelduur en het repertoire aangepast worden zodat de band perfect op uw feest past!
Split Seconds speelt tijdloze klassiekers afgewisseld met hedendaagse hits. Met veel energie en passie geven ze elk liedje een “Split Seconds” sausje mee. Verrassend Eigenwijs!

De Bandleden

Cindy van de Laar

Zangeres

Cindy van de Laar is de zangeres van de band en 1 van de oprichters van Split Seconds. Zingen is altijd haar passie geweest. Al van kleins af aan staat ze graag in de spotlights. Haar muzieksmaak is breed en het liefst zingt ze stevige nummers. Met voorbeelden als Anouk en Beth Hart weet ze hoe ze de stage moet rocken. Met haar krachtige stem weet ze je te raken tot in elke vezel!

Marjan Mensert

Bassiste

Marjan Mensert is samen met de drummer de basis van de band. Vanaf haar jeugd is ze bezig met muziek, gitaar, zang en later de bas. Haar muzieksmaak is zeer divers, elk genre door alle tijden heen. Een Fender jazz bas, Sterling musicman, SIRE M7 en V7 zijn in haar bezit. Inspiratie krijgt ze van Marcus Miller, Mike Porcaro, Pino Palladino, John Patitucci, Sting, Flea en nog vele andere.

Wouter Bouwman

Pianist

Wouter Bouwman heeft zichzelf op jonge leeftijd op gehoor piano leren spelen. Hij heeft zich door de jaren heen steeds meer ontplooid als toetsenist. Elk verzoeknummer kan hij spelen en is daardoor interactief bezig met het publiek. Zijn creatieve muziekspel komt goed tot zijn recht in de te gekke solo’s die hij speelt. Voor de eigen nummers componeert hij de melodielijn.

Petra van Pel

Gitariste

Petra van Pel is van jongs af aan gefascineerd door de gitaar. Als kind heeft ze enkele jaren klassieke gitaarles genoten waarmee een goede basis werd gelegd voor de diversiteit aan hedendaagse muziekstijlen. Haar passie ligt bij de rock en metal, Muse en Sick Puppies zijn haar grote helden. Voor de pop en rock covers die Split Seconds speelt draait ze haar hand niet om!

Dennis Stuifzand

Drummer

Dennis Stuifzand begon op zijn 4de met drummen. Vanaf 6 jaar kreeg hij drumlessen op conservatorium niveau, dat is goed te horen aan zijn steady spel. Blues, Rock, Jazz, alles drumt hij lekker mee. Bij een akoestische setting haalt hij graag zijn cajun tevoorschijn. Op zijn 12de speelde hij in zijn 1ste bandje, later volgde er nog meer maar bij Split Seconds zit hij helemaal op zijn plek!